Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Tugay

İlkay TUGAY

1973 Yılında Seydikemer Çobanlar köyünde doğan İlkay TUGAY, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ortaokul eğitimini devlet parasız yatılı Aydın Nazilli’de tamamladıktan sonra Fethiye Lisesinden mezun olmuştur.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezuniyeti sonrasında uluslararası gemilerde zabit, ikinci kaptan ve kaptan olarak çalışmıştır. Kılavuz kaptan olarak bölgemizde çalışmaya devam etmektedir. Turizm sektöründe otel ve tekne işletmelerine sahip aynı zamanda gemi adamı eğitim merkezi ortaklarından olmakla birlikte eğitmen olarak görev almaktadır.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Nisan 2018 organ seçimlerinde Şube Meclis Başkanı olarak, Ekim 2022 seçimlerinde ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiştir.

Başkan’ın Mesajı

Üyelerimizin menfaatlerini gözeterek yapacağımız her faaliyette önceliğimiz deniz turizminin sürdürülebilirliğidir.

Mavi yolculuk, günübirlik gezi, acente, yat imalat, yat çekek, su altı dalış ve su üstü spor faaliyetleri gibi meslek gruplarımız ile ilgili iş planlamaları yapmakta ve yol haritamızı çizerken emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Konusunda uzman personel kadromuz, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin sektörel konulara hâkimiyeti, genç arkadaşlarımızın çalışmaları ile güzel sonuçlar alacağımıza inanmaktayız.

Koruyarak kullanma bilinci ve çevreye olan duyarlılığımız çalışma prensibimizin temel unsurlarındandır. Bir yandan var olan sektörel sorunlarımızı çözmek üzere çalışmalar yapmak, diğer yandan denizi bilen, seven ve denizle iç içe olan bir toplum oluşturmak amacıyla, sosyal sorumluluk projelerinde paydaş olarak bulunarak, deniz bilincini oluşturmak üzere çalışmaktayız.

2018 Yılı itibariyle Meclis Başkanı olarak görev aldığım şubemizde Ekim 2022 itibariyle Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve başlamış bulunmaktayım. Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile yeni bir 4 yıla daha başladık. Organ seçimlerimizde yanımızda olan, destek veren ve oy kullanan tüm üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Küresel sistemde yaşanan pandemi, savaş gibi unsurlar ekonomik olarak zorlanmamıza sebep olmaktadır. Ancak sektörümüz güçlü bir sektör, İlimize, İlçemize kattığı değer oldukça yüksek fark yaratacak seviyededir.

Kalkınmak, hedeflerimize ulaşmak üzere üyelerimiz ve tüm paydaşlarımızla işbirliği içerisinde yapacağımız tüm çalışmaların sektörümüz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını dilerim.