Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizm Projesi paydaşları tüm hızıyla çalışmalara devam ediyor

Bölgemiz, muhteşem deniz ortamı ile tarım ve kültür mirası bakımından zengin olan doğal güzellikleri ile ünlüdür. Bölgeye gelen turist sayısı ve turizm hareketi kontrol edilmezse bu doğa harikası coğrafyada deniz turizminin sürdürülebilirliği sağlanamayacaktır. Bu sürdürülebilirliğe katkı sağlamak maksadıyla sektör temsilcilerinin de içinde yer aldığı proje ortaklığı kuruldu.

Paydaşları; İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Fethiye Belediyesi, Deniz Temiz Derneği /TURMEPA Fethiye Şubesi, D-Marin Göcek ve Seyehat Vakfı (the Travel Fondation) olan projenin amacı; yerel ekonomik beklentileri ve karlılığı gözetirken, Fethiye ve çevresinin doğal kaynaklarını korumanın yollarını belirlemektir.

Sürdürülebilir Denizcilik Uygulamaları kitapçığı, Fethiye Körfezi Eğitim Haritası, sesli bilgilendirme anonsları, denizcilik sektör çalışanlarına eğitim verilmesi gibi faaliyetlerle herkesin beğenisini toplayan projemiz, sürüdürülebilir deniz turizmin gelişimi, farkındalığın yükseltilmesi, çevresel kirlenmenin en aza indirilmesi, izleme, değerlendirme ve paylaşımın geliştirilerek kurumlararası güçlü iletişim ve koordineli çalışma ile temiz ve daha çekici bir turizm ürünü  yaratma hedefini sürdürmektedir.

Proje toplantıları aralıksız devam ederken, Fethiye Kaymakamı Sayın Eyüp FIRAT, Fethiye Belediye Başkanı Sayın Alim KARACA ve Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Güzide ÖZKAYA 19 Ağustos 2020 Çarşamba günü ziyaret edilerek, proje ile ilgili bilgi verildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sayın Aylin GİRAY 26 Ağustos 2020 Çarşamaba günü Fethiye Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen  Mavi Dalga Projesi Toplantısına katılım sağlayarak projemize destek vereceklerini dile getirdiler.

Fethiye Belediyesi / 25.08.2020

Fethiye Kaymakamlığı / 19.08.20