Akıllı Şamandıra Projesi Fethiye de Hayata Geçti.

Körfezimizdeki deniz kirliliğini anlık olarak gözlemlemek ve tespit edilen kirlilik verilerini sunmak üzere Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri tarafından geliştirilen Akıllı Şamandıra Projesi, Fethiye özelinde üretilen Türkiye’deki ilk ve tek uzaktan bağlantılı ölçüm cihazı olma özelliğini taşıyor. Kurulan cihazın ardından bir yenisinin, DSİ karşısındaki kanal civarına yerleştirilmesi planlanmaktadır.

Proje Fethiye Belediyesi, Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA, Şubemiz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojilerinin işbirliği ile hayata geçirildi. “Akıllı Şamandıra” ve donanımının deneme kurulumu Fethiye Limanı Aksazlar Mevkii’nde gerçekleştirildi. Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri tarafından deniz kirliliğinin gerçek zamanlı olarak ölçümü, görüntülenmesi ve raporlanması amacıyla geliştirilen ve denizlerimizin ekolojik açıdan korunmasına önemli katkılar sunacak olan Akıllı Şamandıra Projesi’nin deneme süreci başlatıldı. Deniz Temiz Derneği / TURMEPA iş birliğiyle Fethiye’de denizin nabzını ölçmek için geliştirilen projenin pilot uygulamasının ardından 2021 yılı içerisinde tam olarak faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Tüm Sliderlar