"Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı" 18 - 19 Haziran tarihlerinde Göcek'te gerçekleşti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi, Dalaman Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ile TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı’ 18 Haziran Cumartesi günü açılış töreninin ardından tekne ile koylarda inceleme gezisi, 19 Haziran Pazar günü ise dört farklı oturum olarak gerçekleşen panel ile devam etti.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ertuğrul, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve  TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurul Başkanı Özgen Uysal 18 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen çalıştayın açılış töreninde, çevreci ve sürüdürlebilir deniz turizmi için dilek ve temennilerini dile getirdiler. Açılış konuşmalarının ardından tekne ile koylarda inceleme gezisi düzenlendi. İçlerinde basın mensupları ve akademisyenlerinde bulunduğu katılımcılar; koylardaki kaçak yapılaşmalar ile ilgili endişelerini dile getirdiler.

19 Haziran Pazar günü, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman GÜRÜN, Fethiye Belediye Başkanı Alim KARACA, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet ŞAŞMAZ' ın da katılım sağladığı Çalıştayda; "Hukiki Açıdan Kıyı ve Koyların Yönetimi", "Çevre ve Deniz Bilimleri açısından Kıyı ve Koylar", "Turizm ve Yerel Ekonomi Açısından Kıyı ve Koyların Yönetimi" ve "Göcek Koyları Kullanım Esaslarına İlişkin Katılımcı Görüşleri ve Değerlendirmesi" konu başlıkları altında değerlendirildi.  İMEAK DTO Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban ARIKAN, Turizm ve Yerel Ekonomi Açısından Kıyı ve Koyların Yönetimi oturumuna konuşmacı olarak katıldı. Yönetim Kurulu Başkanımız ARIKAN, konuşmasında Deniz turizmi istatistikleri hakkında bilgi vererek, sadece Fethiye bölgesinde tekne çıkış sayılarına istinaden oniki bin hafta tekne turu yapıldığını, haftalık tur teknelerinin kumanya tedariği için bölge manav, kasap gibi bölge esnafının da ekonomik kazanç elde ettiğini vurguladı.

Tüm Sliderlar