Denizlerimiz ve Renklerimiz 2. Sualtı Resim Sergisi açıldı

Şubemiz ve Fethiye Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Denizlerimiz ve Renklerimiz 2. Sualtı Resim Sergisi, 7 Kasım 2019 Perşembe günü Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Açılışını Muğla Valisi Sayın Esengül CİVELEK’in yaptığı sergiye; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa CAN, Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban Arıkan; “Belediyemiz ile ikincisini gerçekleştirdiğimiz su altı resim çalıştayının amacı denizlerimize dikkat çekmek, sanatçılarımızın gözü ile denizlerimizin dibinin kirliliğine dikkat çekmekti. Bu etkinlikleri gelecek yıllarda da daha fazla katılımla denizlerimize sahip çıkmak amacıyla dikkat çekeriz diye devam ettireceğiz” dedi.

Vali Civelek; “Sürdürülebilir kalkınma çerçevesi içinde denizlerimizi doğamızı gelecek nesillerimize masmavi deniz ve doğal kaynaklarımızı bırakmak konusunda sorumlu bulunmaktayız. Kamu kuruluşları, üniversite, STK’larımız ve halkımız ile denizlerimizin ve doğamızın korunması için el ele önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu festival ile denizlerin dibindeki canlıların korunması için önemli katkı sağlandığına inanıyorum. Ayrıca denizin anlatılmasına farkındalık yaratılmasına önemli katkısı da olmuştur. Bu etkinliği düzenleyen Fethiye Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubemize ve katılımcılara denizlerimizin korunması yönünde gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Şube Yönetim Kurulu Başkanımız tarafından Vali Civelek' e plaket takdim edildi. Açılışını Sayın Civelek'in yaptığı sergide ,Su altı ve Su üstünde yapılan toplamda 56 eser sergilendi.

Resim Sergisi ve kokteylin ardından 2. Sualtı Resim Sempozyumuna geçildi. Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Tuncay Kuleli yaptığı söyleşide, TURMEPA, Seyahat Vakfı ve Fethiye Belediyesi ile şubemizin ortak projesi olan ‘Mavi Dalga’ projesiyle ilgili bilgiler aktardı. Konuşmaların ardından ressamların Fethiye’de gerçekleştirdiği eserleri konu alan kısa film ilgiyle izlendi.