Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban ARIKAN

16 Şubat 1959 yılında Fethiye’de doğan Şaban ARIKAN Evli ve iki çocuk babasıdır.

Arıkan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi’nin kuruluşundan itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.Şaban ARIKAN 1978 yılında Fethiye Lisesinden mezun olduktan sonra yat işletmeciliği alanında faaliyet göstermiştir.

1993-1999 yılları arasında S.S Fethiye On İki Adalar ve Koyları Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığını yürütmüş ve 2000 yılında Fethiye bölgesine açılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiş olup görevine halen devam etmektedir.

Şaban ARIKAN İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı dışında Deniz Temiz Derneği / TURMEPA Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli heyeti üyesi, FETAV (Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı) Mütevelli heyeti üyesi ve Fethiye Yat Kulübü Derneği 2. Başkanı olarak ta Denizcilik sektörüne katkı sağlamaktadır.

Başkanımızın Mesajı

Fethiye sahip olduğu doğal güzellikler ve coğrafi konumu ile tüm dünya tarafından “Deniz Turizmi Cenneti” olarak tanınmaya adaydır. 1999 yılında kurulan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi olarak 20. yılımızı kutlamanın ve bu cennet topraklara hizmet etmeninin gururunu yaşıyoruz

Oda olarak her geçen gün hizmet yelpazemizi genişletmeye ve mevcutta verdiğimiz hizmetlerde kaliteyi arttırmayı hedefleyerek yol alıyoruz.

Fethiye’mizin zengin deniz kaynaklarını bir marka haline getirmek; bölgemizin doğal güzelliklerine ve denizlerine sahip çıkmak, bizden sonraki nesillere de denizden ve denizcilikten para kazanabilecekleri bir değer bırakabilmektir. Başlıca üzerinde durduğumuz konular, deniz temizliği, deniz tabiatının ve canlılarının korunması, hizmet ve servis kalitesinin artırılması, olup geçtiğimiz yıllar içinde paydaşı olduğumuz, ulusal ve uluslararası alanda beğeni bulan Mavi Dalga Projesi, Tekne Atık Alım İstasyonlarımız, Atık Toplama Teknelerimiz, destek ve katılım sağladığımız sosyal sorumluluk projelerimiz ile denizciliğimize katkı sağlamayı hedefledik, önümüzdeki dönemlerde projeler üreterek hizmet kalitemizi daha yüksek seviyelere çıkartmayı hedefliyoruz.

Üyelerimize en yüksek faydayı sağlama noktasında elimizden geldiği ölçüde çalışıyoruz. Üyelerimizin Odamıza intikal eden tüm sorunlarını yetkili makamlara ileterek, çözülmeleri noktasında takipçisi oluyoruz yenilikçi ve dinamik projelerle dışa açılan bir oda olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

503 adet faal üyemiz ile birlikte bölge halkımıza uygun nice yararlı ve güzel işler yapabileceğimize yürekten inanıyorum. Tüm üyelerimize bol ve hayırlı kazançlar diliyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Başkan'ın Mesajı