Avrupa Atık Azaltım Haftası Hk.

Sayın Üyemiz,

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Çevre Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından Odamıza gönderilen 27.10.2020 tarihli, Ek'te sunulan yazıda;

Atık azaltma, ürünün yeniden kullanımı ve maddesel geri dönüşüm stratejileri hakkında farkındalık yaratmayı 2009 yılından itibaren temel amaç edinen Avrupa Atık Azaltım Haftası (European Week for Waste Reduction – EWWR) Projesi ile atık yönetimi kapsamında azaltma, yeniden kullanma, geri dönüşüm ve Avrupa’nın temizlenmesi konularına odak oluşturulması için teşvik sağlandığı,

Bahse konu projeye, belediyeler, kamu kurumları, atık yönetim şirketleri, özel şirketler, sivil toplum örgütleri, okullar ve üniversitelerin yanı sıra vatandaşların da bireysel olarak katılabileceği belirtilmektedir.

Marmara Belediyeler Birliği’nin Türkiye Koordinatörü olduğu, Avrupa Atık Azaltım Haftası Projesi kapsamındaki etkinliklerin bu yıl 21-29 Kasım 2020 tarihlerinde “Görünmez Atık” teması ile gerçekleştirileceği, ülkemizden projeye yönelik başvuruların MBB koordinasyonuyla kabul edileceği belirtilmiş olup başvuru aşamasında ihtiyaç duyulacak detaylara www.marmara.gov.tr/ewwr/ internet sitesinden erişilebileceği bildirilmektedir.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

1207_2916_2916_1207.pdf